Sommartider hej hej!

Vilma med grekisk jättebasilika
I våras fick jag några småplantor grekisk jättebasilika av min underbara läsare Lena. Här håller Vilma ett av bladen… Mums!
Det första halvåret 2014 har varit helt upp och ned för mig.
Det tog tre månader från att min älskade mamma dog (med allt vad det innebar – inte bara stor sorg utan också all denna själsdödande administration…) tills jag var tillbaka här på bloggen igen.

Sedan hann det bara gå en månad innan ett hus i Vallentuna – med plats för blivande tonåringar – liksom uppenbarade sig. Och köptes.
Med påföljande visning och försäljning av mitt älskade lilla radhus i Täby. (Om du någon gång har ställt iordning ett hus för visning vet du att det är galet mycket jobb, gah!)

Och plötslig har det gått två månader utan att jag skrivit något. Trots att det är bland det bästa jag vet.

Så här kommer i alla fall en liten sommarhälsning 🙂

Jag mår bra nu. Allt blir bra till slut.

Solen skiner och det är typ 30 grader varmt. Jag och Micke njuter av jobb-lugnet (barnen är hos sina andra föräldrar) och grönsakerna prunkar i trädgård och växthus.

Jag jobbar i 1,5 veckor till, sedan bär det av till Böda med alla barnen igen – vi håller tummar och tår för en upprepning av förra årets succésemester 🙂

Och innan jag går på semester kommer ett inlägg om protein – hur mycket behöver vi, och var hittar man det om man inte vill äta kött i tid och otid?

Solvarma kramar
/ Åsa

4 kommentarer

  1. Det var då för väl att du dykt upp igen här på bloggen. Jag har undrat var du hållit hus!!
    Basilikan ser spännande ut. Har aldrig hört talas om grekisk jätte. Basilika gillar värme, fryser fötterna av sig redan vid +8 grader, så den frodas säkert nu.

    1. Hade inte heller hört talas om den tidigare, men den är väldigt trevlig. Lite mildare i smaken än vanlig basilika. Man kan göra små rullar av bladen och fylla med hackad tomat+lök, supergott 🙂

  2. Välkommen upp till ytan igen.
    Allt ordnar sig till slut – ja så är det verkligen. Gott att du är där nu 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *