SmartaMaten i media

Elle nr 2 2014

Klicka för att läsa
Klicka på bilden för att öppna artikeln

amelia nr 25 2013

Stortidningen amelia har skrivit en artikel på drygt sex helsidor om ”Balans i kroppen med basisk mat”, och jag är med som expert.

Artikeln innehåller godbitar som

  • SmartaMatens tallriksmodell
  • tre steg mot pH-smart mat
  • sju anledningar att lägga om kosten
  • en snabbversion av SmartaMatens pH-guide
  • fyra tips på hur du ”snabbasar” dig
  • och – inte minst – SmartaMaten-recept på frukost, lunch, mellis, middag och efterrätt:-)

Dessutom berättar en av SmartaMatens medlemmar, Jennie Dahlberg, om sin resa: från övervikt och antidepressiva till ett piggare, lättare och mycket gladare liv. Tack Jennie för att du delar med dig!

Klicka på bilden för att läsa (obs, stor artikel, drygt 7MB)
Klicka på bilden för att öppna artikeln

Tara nr 13 2013

Tidningen Tara har gjort ett stort inslag (tre helsidor) om basisk mat, där både jag och Charlotte Erlansson-Albertsson intervjuade som experter. Jag är alltså i mycket fint sällskap, eftersom Charlotte är professor i medicinsk och fysiologisk kemi vid Lunds Universitet. Det fina sällskapet fortsätter, då även Karin Skeppsted, en av SmartaMatens medlemmar, är intervjuad i reportaget. All lycka till dig, Karin! Det är så underbart att få läsa om din resa och hur dina problem försvunnit!

Klicka på bilden för att öppna artikeln

Yoga för dig nr 3 2013

Yoga för dig innehåller massor av läsvärt för alla som är intresserade av yoga och hälsa. I varje nummer finns också läckra, nyttiga recept, och i nr 3 2013 är det jag och SmartaMaten som är med och bidrar.

Klicka på bilden för att öppna artikeln

Amelia nr 17 2013

I augusti publicerades SmartaMatens heta (och svalkande) melondrink i stortidningen Amelia! Det är en helt ljuvlig, alkoholfri drink som passar perfekt som fördrink en varm augustikväll. Den är enkel att göra (förstås!) och trots att den bara innehåller tre ingredienser (+is) blir smaken både komplex och balanserad. Vill du ha receptet? Klart du vill! Klicka på bilden så får du fram det!

Klicka på bilden för att öppna receptet

Expressen Söndag 24/2 2013

Jag var med som expert och gav frukosttips i Expressen söndag. Bland annat ger jag receptet på en suveränt god raw-gröt med bär och mandel. Klicka på bilden för att läsa inslaget. Du kan också kolla in webbversionen (scrolla ned för att hitta mig och receptet).

Klicka på bilden för att läsa en (avfotograferad) artikel

ICAs kundtidning Buffé, februari 2013

Buffé är Sveriges största mattidning och jag brukar alltid lusläsa den för att få inspiration till nya recept – och nu är det jag och mina recept som får vara med och inspirera! Wohoo! Tack kloka ICA för er satsning ”Ta ett grönt år”!

Klicka på bilden för att öppna artikeln

Hälsofrämjandet december 2012

”Hälsofrämjandet är stolta över att tillsammans med några av Sveriges främsta hälsomatinspiratörer och kostrådgivare bjuda på härliga recept på nyttiga läckerheter till julbordet och julfika.”

Klicka på bilden för att öppna receptsamlingen

M-Magasin nr 15/2012

”Bli mindre sur med Åsa Jakobssons basiska mat” står det i innehållsförteckningen, och sidorna 116-118 ägnas helt och hållet åt basisk mat. Så himla kul! Du kan läsa artikeln genom att klicka på bilden (6,8 MB).


M-Magasin nr 9/2012

Jag gav tips och råd i drink- och alkholguide, och min Lyxiga lime- och ingefärsdrink med mynta fick vara med som alkoholfritt tips – med bild och allt. Så här puffade Amelia Adamo för drinkguiden i sin ledare: ”Äntligen har vi en efterlängtad, efterfrågad drinkguide för dem som inte vill bli alkoholrunda (både runt magen och under fötterna). Varsågod, på sidan 94 hittar du den bästa guide jag läst i den vägen. För dem som inte vill torrlägga sig, men lära sig var gränserna går.” Wohoo!

Sommarlyx!