Trädgårdslycka!

Jag ligger lite efter med planteringarna i år… Eller, i år igen. Tänk att det ska vara så svårt att förstå att våren faktiskt kommer, trots att det inte känns så förrän det är alldeles för sent.

Så spännande! Undrar hur den ser ut när den slår ut?

Hoppas att min sallad kommer upp i alla fall, även om det börjar bli för varmt i jorden för den.

Årets nykomling i min trädgård är grönkål. Ska bli spännande, har en något romatiserad bild av mig själv när jag går ut och skakar snön ur en grönkålsruska och sedan går och gör en nyttig smoothie på den. Uhum. Vi får väl se. Jag återkommer med rapport om/när det blir aktuellt

Jag ska göra ett nytt försök på butternutpumpa också. Misslyckades kapitalt med den förra året, liksom med min älskade costata romanesco-zucchini. I år ska jag brutal-klippa-ned syrenen så att den inte växer in över rabatten och tar all sol och allt regn 😉

Så till dagens lyckorapport: För fyra år sedan fick jag en magnolia av min mamma, tillsammans med en fantastiskt vacker kruka. Och det funkade ju bra ända tills det blev vinter. Magnolian tvärdog, trots mina omsorger.

Jag köpte en ny magnolia och gjorde ett nytt krukförsök. Misslyckat, även det. Suck. Krukan fick en ny innevånare i form av en kumquat istället (jag menar, varför nöja sig med en utmaning?).

Hur som helst. Jag köpte en ny magnolia igen (”skam den som ger sig” alternativt ”med en dåres envishet”) men den här gången satte jag den i en upphöjd rabatt istället. Efter en lång, hård vinter trodde jag att det var kört, men någon gång i slutet av maj förra året kom faktiskt några små blad fram. Verkligen roligt som omväxling, och på köpet en något återställd tro på min odlingsförmåga.

Och nu idag, när jag var ute och tittade till mina salladsfåror (som alltså bara är fåror utan sallad) glimtade plötsligt något rosa till i ögonvrån. Min fina lilla magnolia har blivit med knopp! Knoppar till och med, tre stycken. Oj, vad lite det behövs för att göra mig lycklig ibland!

Vad odlar du i år? Godsaker, ögonfröjd eller kanske bara lite livsbejakande ogräs?

/ Åsa

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *