Det enda man kan säga med säkerhet om vädret just nu, är att man inte kan vara säker.
I måndags tog jag och Micke en liten förmiddagspaus i växthuset. Visst, med en extra fleece, men ändå. Det var sol. Varmt. Gräset var grönt, och snödropparna hade säsongspremiär
Idag skrapar snöskoveln mot uppfarten, och vintern är tillbaka (på snabbvisit, hoppas jag!)
amelia om säsongens grönsaker
Det man kan säga med säkerhet är att säsongens grönsaker är ganska få, och ännu värre blir det faktiskt i mars. Lite konstigt, kanske du tycker – mars är ju ändå en vårmånad.
Jag håller med, och första året jag jobbade med SmartaMaten blev jag *ytterligt* besviken över att februari kändes som rena nöjesfältet jämfört med mars.
Men, även om mars är snål så finns det ändå fina råvaror – vilket tidningen amelia skriver om i det nummer som kommer ut idag. (Där jag har fått äran att vara med som expert, roligt, roligt!)
Frysdisken
För att få lite mer variation kan man gott komplettera med grönsaker från frysdisken – mina favoriter är broccoli, haricots verts och gröna ärter. Frysta grönsaker skördas när de är som allra bäst, och enligt forskarna är de (under vårvintern, i alla fall) mer näringsrika än de ”färska” som transporterats långväga ifrån (länk på norska).
Groddar
Ett annat säkert kort på vårvintern groddar. Groddar är liksom alltid i säsong, och förutom att de är löjligt nyttiga så är det ju så lätta att göra – läs min steg-för-steg-guide här.
Snö eller snödroppar, det är frågan
Nästa vecka lämnar jag mina snödroppar för snön i Umeå – mina tjejer har sportlov och förhoppningsvis får vi möjlighet att åka lite skidor (den enda vettiga användningen av snö, enligt mig).
Veckan därpå är det Mickes barn som har sportlov, och då hoppas jag att Täby bjussar på snödroppar och vårkänslor igen 🙂
/ Åsa