Publicerad den Lämna en kommentar

Bus eller godis?

Uppklädda till tänderna. Bokstavligt talat.

Det här med 80-20 tycker jag är en helt fantastisk princip. Gör 80% ”rätt” så kan du göra 20% ”fel” utan att det kostar kroppen alltför mycket.

Lite vardagsbus och godis, helt enkelt.

Eftersom en del av mitt jobb går ut på att laga (och proväta) supernyttig mat så är det inget större problem att täcka in 80% ”rätt”. Svårigheten har snarare varit att få in lite ”fel”, för att jag ska slippa känna mig så gräsligt präktig.

För jag äter ju faktiskt precis sådär rätt som många vill göra. Det har tagit några år att vänja mig av med skräpet (jag har varit högkonsument), men nu när det är gjort går det liksom inte att backa. Kroppen säger stopp. Den vill ha bra mat. Punkt.

Det mentala är en helt annan femma. Vanan och viljan att ”unna sig något” sitter fortfarande sitter i, och jag har verkligen ingen ambition att arbeta bort den.

Jag vill ju unna mig något extra ibland, det gäller bara att navigera rätt.

Då är det lycka att mörk choklad finns. 90%, så att blodsockret slipper åka berg-och-dalbana. Packad med antioxidanter. Och så god, så god.

Bus och godis!

Vilket är ditt bästa vardagsbusgodis?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.