Att vara ett med det man stoppar i munnen

Här är hon. Tjejen som vill vara stark och vacker utan tillsatser!

I våras fick jag en fråga från en av Sofia, en av SmartaMatens medlemmar. Hon undrade om jag kunde tänka mig att coacha henne mot toppen inom Bodyfitness.

För att göra en lång histora kort kom jag fram till att jag tror att det är svårt att nå den typen av resultat utan att proppa i sig kött, mejeriprodukter och diverse proteintillskott. Om man inte inför en klass ”naturligt vacker utan tillskott från djurhormon och BCAA” förstås 😉

Hur som helst. Häromveckan fick jag ett mail ifrån Sofia. Så här skriver hon:


… Efter några veckor av funderingar kring kostvalet så beslutade jag att hamna i händerna på en coach som skulle ge mig ett kost och träningsschema med den mer “traditionella” kosten. dvs kött, mejeriprodukter osv. Allt för att jag skulle kunna börja bygga mina muskler på elitnivå.

Jag har nu under två månader slitit som ett djur på gymmet, ätit mitt kött och mejeriprodukter, hällt i mig aminosyror.

Och vet du vad? Vilka otroliga resultat jag fått. Kroppen har knakat och vuxit på ett nästan otäckt sätt. Och vill du veta veta en sak till? Jag skiter fulltständigt i upplägget från och med nu!

Fy bubblan vad jag saknar “din” mat. Jag saknar kärleken till matlagningen. Jag saknar njutningen av måltiderna, smakerna. Framförallt så saknar jag känslan av att jag är ett med det jag stoppar i munnen. Jag vill blötlägga mina mandlar på kvällen, hacka mina grönsaker till förbannelse.

Jag går helt och hållet tillbaka till att äta basiskt. Om inte den kosten kan bära mig fram till scenen i december 2014 så har jag absolut ingenting där att göra. 

Jag har fortfarande recept så jag klarar mig från mitt tidigare medlemskap men så fort dom börjar tryta så blir jag medlem igen.

Jag har tackat dig förut men jag gör det ännu en gång!

Tack Åsa! Tack tack tack!”

Jag blir alldeles sådär fluffigt varm och lycklig i hela kroppen. För Sofia sammanfattar så på pricken det jag vill förmedla med min matlagning: Kärlek. Njutning. Smak. Och att vara ett med det vi äter.

Och ja. Det tar lite tid att laga riktig mat. Men den tid vi lägger ned får vi igen tusenfalt i hur vi mår, både fysiskt och mentalt.

Tack själv Sofia! Tack tack tack!

Och STORT lycka till med träningssatsningen – åh vad jag hoppas att du vinner ALLT 🙂

/ Åsa

Ps: Här kan du läsa mer om vad andra medlemmar säger om SmartaMaten 🙂

Och vill du dela med dig av dina egna erfarenheter så blir jag jätteglad om du kommenterar här nedanför, eller mailar mig.

2 kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *