Publicerad den 8 kommentarer

Ölandstips?

Kom gärna och hälsa på om du har vägarna förbi! Maila mig så stämmer vi träff 🙂

Mmm. Sommar, sol och semester. Fast inte riktigt ännu. Jag jobbar några veckor till, innan det bär av mot Årets Stora Semesterhändelse (och utmaning):

Tältsemester.
I tio dagar.
Med fem barn i åldrarna 6-12 år.

Man kan, utan att överdriva ens det minsta lilla, säga att vi hoppas på fint väder 🙂

Vi ska bo på Böda Sands camping på Öland, så om bara solen är framme lär barnen roa sig kungligt.

Själv ska jag öva på att inte laga mat hela tiden, vilket blir nog så spännande. Och det jag lagar lär vara baserat på konserver. Jag lovar att återkomma med recept om jag hittar några smarta och lättlagade sommarkombinationer!

Men det jag faktiskt är mest nyfiken på just nu är: finns det någon gårdsbutik i närheten av Böda? Där man kan handlar fräscha grönsaker, sallad osv, istället för att vara hänvisad till utbudet på den lokala ICA-butiken (som kanske för all del har ett helt underbart och superfräscht sortiment – jag har aldrig varit där så jag vet inte).

Med ”i närheten” menar jag 1-1,5 mil, men även längre avstånd funkar om grönsakerna är fina. Har du några tankar och tips så blir jag jätteglad om du delar med dig i kommentarerna!

Detsamma gäller förstås om du har något bra ”tältrecept” att fresta med!

Jag jobbar som sagt ett par veckor till, och även när jag är ledig flyter receptleveranser osv på för dig som är (eller blir) medlem. Det enda jag har svårt att lova är snabb handläggning av fakturakunder – vill du bli medlem är det därför smartast att använda kortbetalning 🙂

I och med att jag har en del att få ihop inför semestern blir det här det sista planerade inlägget på ett tag – men man vet ju aldrig. Kanske dyker det upp en tältrecept, eller en somrig drink, eller något annat som vill blir skrivet om!

Hur som helst så vill jag passa på att önska dig en riktigt härligt sommar!

/ Åsa

8 reaktioner på “Ölandstips?

 1. Har du en smarttfn så finns det en app som heter mathantverk. Med den hittar du massor med schysst mat. Jag har android men den borde finns t iphone också.

  1. Tack Mia, vilket toppentips!

 2. Öland vet jag inget om, men lättlagade rätter som inte behöver (så mycket) kyla kan jag tipsa om. Har dock inte provlagat på tältsemester :-).
  Koka potatis och gör en potatissallad med mycket grönt, örter och vinägrett. Rökt fisk eller färdiggrillad kyckling till (nyköpt :-)). Överbliven potatis gör man omelett av, äggen behöver ingen kyl. Det ska gå att göra en god gryta av konserver: tomat, kokosmjölk, kikärtor och linser. Krydda med vitlök, ingefära och garam masala, strö över hackad koriander. Rotfruktspytt med massor av gräslök och matjessill eller annan fisk i konserv.
  Det blir spännande att höra vilka anrättningar du får till!

  1. Vilken härlig inspiration! Tack!!!

 3. Hej,

  vad jag vet finns ingen ”butik” men bönderna brukar ha gårdsförsäljning av sina produkter. I så fall finns en skylt vid vägen. Potatis, lök, ägg, rödbetor, morötter mm. Icahandlarna brukar också sälja lokalt producerade grönsaker och ägg.
  Blåbär finns i massor i skogarna i Böda.
  Getprodukter finns i Bocketorp.

  1. Mmm, det låter helt underbart! Det blir till att hålla utkik längs vägen, då. Och ett besök på Bocketorp känns som en bra plan!
   Tack!

 4. Ligger en trevlig gårdsbutik i Dödevi exakt 1 mil söder om Böda strax efter Löttorp. Ligger på vänster sida om du kommer söderifrån och det står en skylt ” Potatis & Perenner” längs vägen. Dom har grönsaker, potatis, ägg osv och endast lite är ekologiskt men resten är inte besprutat med bekämpningsmedel i alla fall. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.