Äventyr!

Just nu är mitt liv lite väl intensivt. De närmaste fem veckorna ska jag och Micke flytta ut ur två hus och in i ett, förbereda och hålla kurs på Mallorca, gå en 10-dagarskurs med begränsad tillgång till Internet, fira tre födelsedagar och försöka hålla livet allmänt flytande.

Du vet: jobb, barnens aktiviteter och läxor, egen träning, vettig mat och minst 7 timmars sömn per natt. Plus kanske packa upp en och annan flyttkartong.

Puh. Jag vill inte byta bort en sekund, men jag kommer nog ligga lite lågt här på bloggen till någon gång i slutet av oktober.. 😉

Fast innan jag kastar mig in i radioskugggan bakom flyttkartongerna vill jag berätta om mitt nästa stora (jättestora!) äventyr:

I februari 2015 drar jag till Kilimanjaro!

kilimanjaroJag älskar verkligen äventyr.

Och jag älskar att utvecklas.

Det är liksom en förutsättning för att kunna jobba med “mat för dig som vill må bäst” – jag läser och experimenterar hela tiden för att hitta nya och ännu bättre vägar framåt.

Och jag fattar att det här med utveckling inte passar alla, i alla fall inte hela tiden:

Utveckling är obekvämt och besvärligt. För utveckling handlar om att tänja på de gränser man redan är bekväm med. Att flytta fram markeringarna för vad man tror att man klarar av.

Och självklart finns det enklare och bekvämare sätt att utvecklas än att bestiga berg 😉

Tre vardagliga saker du kan göra för att utvecklas

 1. Läs en utvecklande bok. En studie publicerad i Proceedings of National Academy of Sciences visar att den enkla formen av mental stimulans gör att risken för demens och Alzeimer’s minskar med en faktor 2,5!
 2. Pröva något nytt. Borsta tänderna med fel hand. Lyssna på en annan lista på spotify, eller ta en annan väg till jobbet. Även enkla former av nya intryck ger dig ny mental stimulans och energi.
 3. Hitta nya perspektiv. Jobba som volontär för en hjälporganisation för en dag. Du får nya perspektiv på din egen tillvaro samtidigt som du hjälper någon som behöver det.

Och en inte så vardaglig…

Det här med Kilimanjaro känns mer som en once-in-a-lifetime-grej, dårå.

En rejäl utmaning som jag inte skulle ge mig på om jag inte var typ nästan helt säker på att jag skulle klara den.

Fast jag är typ helt säker, eftersom den är en del av en tvåveckorskurs i personligt ledarskap:

Kursen inleds med vandringen till toppen (som jag tror tar 6 dagar). Därefter blir det lite paus i form av safari, och så avslutas den med ett välgörenhetsprojekt. Snacka om fullträff – utmaning, äventyr och välgörenhet 🙂

Är du sugen på att hänga med?

Själva kursen organiseras och leds av en otroligt erfaren man som heter Eric Edmeades. Jag och Micke har jobbat en del med honom det senaste året, och nu har vi övertalat honom om att hålla ett fåtal platser på resan för er, SmartaMatens läsare!
Ni som väljer att hänga med kommer att gå i samma grupp som jag och Micke 🙂

Inte för alla!

Den här resan och kursen passar verkligen inte alla (och dessutom finns det bara några få platser).

Men om du tror att Kilimanjaro är en utmaning som får dig att utvecklas så hojta till – först till kvarn och så vidare!

Få svar på alla dina frågor!

På måndag 27/10 kl 19.00 genomför vi ett webbinarie tillsammans med Eric Edmeades.
Där kommer jag och Micke att ställa våra frågor till honom, och du har också möjlighet att delta och få svar på dina frågor!

Är du nyfiken på Kilimanjaro, safari och att delta i ett lokalt välgörenhetsprojekt?

Anmäl dig till måndagens webbinarie här!

Woohoo! 🙂

/ Åsa

Publicerat den
Kategoriserat som Åsas tankar

11 kommentarer

 1. Låter spännande med Kilimanjaro – själv åker jag till Vancouver på fredag och sedan vidare till Honlulu nästa fredag. Firar 50 år och vill inte vara hemma utan vill ge mig själv något att minnas.

 2. Hej! Jag har precis läst Viktoria B bok om gröna smoothies och jag tänkte kolla om du har svar på några av de frågor som jag fick då=)

  Hon rekommenderar 1 liter om dagen. Detta ger, enligt hennes standarsrecept 200 g bladgrönt. Samtidigt rekommenderar hon 400-700 g bladgrönt/person. Hur hänger det ihop?

  Finns det någon risk för överdosering av vitamin A?

  Jag tycker att gröna smoothies är rent ut sagt vidrigt. Jag har testat en massa men ingen är god, dock kan någon var ok, men då innehåller den heller inte lika mycket nyttigt… Kan man göra soppa på den istället? Eller försvinner allt det nyttiga vid uppvärmningen?

  Sist men inte minst undrar jag om näringen försvinner om man gör smoothiesen på kvällen för att dricka nästa dag?

  MVH Marie

  1. Hej Marie!
   Du kan göra soppa, som du värmer lite försiktigt.
   Jag kryddar mina smoothies med ingefära, chili och mynta så de smakar matigt även om jag inte värmer dem.

   När man får sitt A-vitamin i form av betakaroten (från gröna, gula, orange och röda grönsaker) så tar kroppen bara upp det den behöver och man behöver inte bekymra sig för överdosering.
   Däremot ska man vara försiktig med A-vitamin från tabletter och från inälvsmat, då denna är giftig om man får i sig för mycket.
   Generellt bör man faktiskt inte ta A-vitamintillskott alls utan ”nöja” sig med betakaroten-varianten från grönsaker 🙂

   / Åsa

    1. Och när det gäller dricka direkt eller spara: Ann-Christine har helt rätt i att det är bäst att dricka drinkarna på en gång.
     Men det är mycket bättre att dricka 8 eller 12 timmar gamla gröna drinkar, än att inte dricka några alls!
     Förvara dina färdiga drinkar i kylen (gärna med tätt lock) så håller de hyfsat 🙂

     Jag har inte läst Viktorias bok så jag kan tyvärr inte uttala mig om hur hon räknar.
     Själv får jag i mig ca 110 g spenat/grönkål, 150 g bladselleri och 150 g gurka från mina gröna drinkar. Dessutom äter jag ca 400 g grönsaker till lunch och lika mycket till middag (hälften raw, hälften tillagat), i mina SmartaMaten-rätter.
     Det är ’good enough’ för mig, även om det inte bara är bladgrönt!
     / Åsa

 3. Hej!
  Jag följde webbinariet och det låter helt fantastiskt det ni inbjuder oss att delta i. Eric pratade på slutet om en hemsida man kan gå in på. Jag uppfattade inte adressen riktigt. Har du den? /Marie

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *