Bondens egen marknad

Kön börjar vid björken till höger i bild...

Jag var på Bondens egen marknadi Umeå i lördags. Det är en ganska liten marknad (tror jag – jag har något begränsade referenser) men fullt tillräcklig. Det finns några rejäla grönsaksstånd, några mindre grönsaksstånd och sedan ett gäng stånd med olika sorters lokalproducerad ost, kött, korv, fisk, bröd, honung osv.

... fortsätter tvärs över hela gatan...

Förr om åren har den längsta kön alltid varit till brödet. Men inte i år – i alla fall inte när vi var där. Då var det *bara* till grönsakerna det var kö. I kid you not. Visst fanns det en och annan människa vid de andra stånden, men skillnaden var mer än slående.

... och avslutas vid ett jättestort stånd med KRAV-märkta och lokalproducerade grönsaker. Worth waiting for!

Dessutom stod köernas längd i direkt proportion till utbudet: ju fler varor desto längre kö.

Den längsta kön sträckte sig i dubbla led över hela gatan.
För folk vill ha lokalproducerade och KRAV-odlade grönsaker.

Det finns hopp för mänskligheten 🙂

På lördag blir det en sväng in till Stockholm. Jag hoppas jag att utbudet är ännu större där – rent logiskt borde skörden i alla fall ha kommit längre i Stockholm än i Umeå men den här kalla sommaren vet man ju inte… (ja, jag vet att jag gnäller men hallå! det var 3 grader i mitt växthus i natt! och det är bara augusti!)

Publicerat den
Kategoriserat som Åsas tankar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *