Lagom präktigt!

Något kött har jag inte, men i övrigt full pott 🙂 *ganska stolt, faktiskt*

När man vill äta sunt och nyttig så vill man ju gärna köra fullt ut, liksom. Ekologiskt, lokalproducerat, i säsong osv.

Problemet är bara att om man går ut för hårt så kanske man tappar sugen. För det är dyrare att köpa ekologiskt, svårare att hitta lokalproducerat och ibland ganska begränsande att botanisera bland säsongens grönsaker…

Det blir ungefär som när man börjar träna. Man vet att man bör ta det lugnt i början, men likförbannat tar man ut sig så att man blir skadad eller förkyld inom två veckor, och så hamnar man tillbaka på noll.

Nä. En stadig upptrappning är nog bättre. Och när det gäller det ekologiska tycker jag att Naturvårdsverkets ”värstinglista” är en mycket bra start!

Om du inte kan/vill/har råd att fylla hela kundvagnen med ekologiskt, så satsa i alla fall på följande varor:

  • Kaffe
  • Bananer och vindruvor (russin, vin)
  • Mejeriprodukter
  • Kött
  • Potatis

Detta är ju basvaror som väl finns i nästan var mans hem (till och med i mitt ;-))

Tänk om alla bytte ut just dessa mot ekologiska alternativ? Vad skulle effekten bli?

Tanken svindlar faktiskt.

/ Åsa

Publicerat den
Kategoriserat som Åsas tankar

2 kommentarer

  1. Hej Åsa!
    Jag bor i Skåne och min man som träffar mycket folk i jobbet berättade att han träffade någon som bor i Köpenhamn och där är det billigare att köpa ekologiskt än att köpa besprutat! Tänk om det kunde vara så i Sverige också!

    1. Ja, tänk vad bra det vore! Lägg skatt på onyttig mat (som gör oss sjuka och medför enorma sjukvårdskostnader) och använd överskottet för att subventionera ekologiska grönsaker!

      / Åsa

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *