Publicerad den Lämna en kommentar

Lyxig lime- och ingefärsdrink med mynta

Krävande i små glas. Läskande i stora. Supergod i båda varianterna!

Äntligen lite värme! Hoppas nu bara att den stannar, men om den nu inte gör det så tänker jag i alla fall passa på att njuta ikväll 🙂

Det är fredag, det är juni och det är bara två veckor kvar till midsommar. Det är helt enkelt sommar!

Sommaren innebär ofta en viss ökning av alkoholkonsumtionen, och jag fick en fråga om vad som är bäst att dricka.

Helyllesvaret är naturligtvis ”alkoholfritt”. Men om du nu inte känner för att vara helylle hela sommaren, då tycker jag att rödvin är det klokaste valet. Rödvin är smart förpackat: det innehåller nämligen (lite) motgift mot alkoholen i form av stora mängder antioxidanter – faktiskt jämförbart med blåbär. Ju mörkare färg på vinet, desto bättre.

I små mängder har dessutom rödvin vissa positiva hälsoeffekter – men då är det ett (1) glas som gäller. Möjligen två för män. Mer än så och alkoholens gifteffekter tar över.

Eftersom jag är mycket för balans så vill jag också tipsa om en riktigt lyxig – och basisk – sommardrink. Något att alternera rödtjutet med, kanske?

Den är alkoholfri, men definitivt inget man bara sveper i sig. Eller jo, om man späder ut den med mer vatten så blir den otroligt läskande istället för behagligt krävande. En allt-i-ett-drink, helt enkelt. Proppad med nyttigheter, förstås 🙂

Enjoy!

Lime- och ingefärsdrink med mynta

2 glas (som på bilden)

Saften av en lime
0,5-1 msk färsk ingefära
6-8 myntablad
3 dl iskallt vatten

Mängderna varieras efter smak!

Gör så här

Pressa limen och skala ingefäran. Mixa alla ingredienser i mixer eller med stavmixer tills de är finfördelade. Häll upp på vackra glas. Njut.

Trevlig helg!

/ Åsa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *