Även om bloggen har varit lite stilla på sistone har det hänt grejer här på SmartaMaten 🙂

Extra välkomstbonus till alla nya medlemmar

Vi börjar väl med det viktigaste 😉

En av de vanligaste frågorna som jag får från nyblivna medlemmar är om jag har något bra brödrecept. Och det har jag!

Gott, enkelt och smart!

Mina plattmackor går på ett kick att svänga ihop (du behöver en bra mixer/blender) och är klara efter bara 25 min i ugnen. Du kan frysa in det i färdiga bitar och tina i brödrosten.

I princip allt bröd är surt, men mina plattmackor är oändligt mycket bättre än det mesta du kan köpa i en affär. De är fria från gluten, mjölkprotein, sojaprotein, jäst och socker. Eftersom de är proteinrika och energitäta mättar de också bra.

Från om med nyss så får alla nya medlemmar mina plattmackor som en extra välkomstbonus – min förhoppning är att de gör övergången till smartare mat ännu lite enklare!

Nytt i butiken

Jag har också tagit in två nya produkter i butiken. Det är ett probiotikatillskott och ett B-vitamintillskott, båda från Holistic. Jag tycker att de är helt suveräna, av flera anledningar:

Holistic LactoVitalis Pro

Så här säger min “guru” Kris Carr om vad man ska tänka på när man väljer sitt probiotikatillskott:

  • Antalet bakterier ska räknas i miljarder (plural) – inte miljoner
  • Välj en sort som innehåller både lacto-baciller och bifido-bakterier
  • Kapseln ska tåla magsyra
  • Enklast är om man inte *måste* förvara burken i kylen

Holistic LactoVitalis Pro innehåller 6,5 miljarder mjölksyrabakterier från 12 olika stammar – bland andra bifidum och lactis.

Mjölksyrabakterierna ligger i en pH-känslig kapsel som INTE löses upp i den sura magsäcken. Först i tarmen, när pH stiger igen, löses kapseln upp och mjölksyrabakterierna släpps ut där de kan överleva – och göra nytta!

Hållbarheten förlängs om du förvarar burken i kylen, men den kan också förvaras i rumstemperatur (inte i direkt soljus).

Allt detta sammantaget är anledningen till att jag själv äter och säljer LactoVitalis 🙂

Läs mer och handla här!

Holistic Mega B-komplex

Om du inte äter animaliska produkter (eller om du bara äter lite) behöver du troligen ta tillskott av vitamin B12. Brist på vitamin B12 är vanligare än man tidigare trott. Eftersom vi kan lagra B12 i levern kan det ta 5 år eller mer med B12-fattig kost innan bristsymptom visar sig.

Den biologiskt aktiva formen av B-12 i kroppen är metylkobalamin, men den vanligaste formen i kosttillskott är cyanokobalamin. Denna form måste sedan kroppen omvandla till metylkobalamin. För att kroppen ska slippa lägga onödig energi på detta innehåller Holistic Mega B-komplex (bland andra B-vitaminer) metylkobalamin.

B-vitaminer är vattenlösliga (vilket innebär att man måste tillföra nya varje dag) och förbrukas i en rasande takt när man är stressad.

Därför tar både vi vuxna och de barn som fyllt 12 år Mega B-komplex varje dag här hemma.

Läs mer och handla här!

Kan man äta SmartaMaten om man är allergisk?

Det beror naturligtvis på vad du är allergisk mot. SmartaMaten är helt fri från gluten, mjölkprotien, laktos och sojaprotein, men självklart använder jag andra råvaror istället, bland annat nötter, frön, fisk och ibland ägg. Om du är nyfiken på ungefär hur ofta en råvara förekommer i SmartaMatens matsedlar och recept ska du kolla in min sida med vanliga råvaror / allergiinformation!

Ha en skön dag!

/ Åsa

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *