Tuvas mandelmums!

Min älskade lilla stora 11-åring är hemma från skolan den här veckan. Hon föll handlöst på sparkcykel i söndags och fick hjärnskakning – tack alla högre makter (och min kloka dotter!) för att hon aldrig någonsin åker utan hjälm…

Den har gjort sitt nu, om man säger så. Repig och intryckt blev den.

Trots huvudvärken tände Tuva på alla cylindrar när jag frågade om hon ville improvisera fram kakor ur mitt misslyckade mandelsmör. Raskt började hon kärna ur dadlar, knäcka ägg och mixa. I med lite citronzest (där fick jag hjälpa till) och vaniljpulver och – mums – smaken satt där den skulle.

Jag hade nog tänkt mig tunna spröda kakor, men nix, Tuva ville ha lite tjockare, ungefär som kärleksmums. Ut med smeten i en ugnsform (kanske 1,5 cm tjockt), strö på lite kokosflingor och så grädda i 175 grader, 20 min.

Resultatet blev underbart gott! Och givet ingredienserna så blir det ett utmärkt barnmellis tillsammans med en frukt:

Tuvas mandelmums

200 g sötmandel, mald till mjöl (jag tror inte 45 min mixning tillför något ;-))
2 msk kokosfett med kokossmak
lite vatten, kanske 0,5-1 dl
0,25 tsk himalayasalt eller havssalt
2 eko-ägg
100 g urkärnade dadlar
0,25 tsk äkta vaniljpulver
0,25 st eko-citron, rivet skal
Kokosflingor att garnera med.

Till och med bilden har hon arrangerat, min Tuva.

*stolt mamma*

/ Åsa

Taggar:         

2 thoughts on “Misslyckat mandelsmör => Tuvas mandelmums

  • 1 mars, 2018 kl. 01:27
    Permalänk

    Dom här är så goda att det blir repris på dom.
    Perfekt när andra ska smaska på tårta och man själv vill ha något gott! 😊

    Svar
    • 1 mars, 2018 kl. 08:30
      Permalänk

      Vad glad jag blir! 🙂
      / Åsa

      Svar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *