Mmm. Fredagsmys med gurkstavar och morot – det låter kanske präktigt med det hjälps inte. Det är supergott i alla fall.

Just nu händer det inte mycket här på bloggen. Jag hade tänkt att följa upp förra veckans LCHF-inlägg med mina tankar kring paleo/stenålderskost, men jag har helt enkelt för mycket annat att göra. Väldigt spännande och roliga grejer som ni kommer få läsa mer om längre fram, men ännu så länge är det hysch-hysch som gäller.

För att ni inte ska känna er försummade så tänkte jag bjuda på min favorit-böndipp. Den är ett ljuvligt komplement till fredagsmyset, som tillbehör till mat eller till mellis med lite kall kokt potatis eller en avokado.

Stora vita bönor (limabönor, elefantbönor, jumbobönor) har en väldigt behaglig, smörig smak – på engelska kallas de ofta butter beans. Jag upplever att de kokar snabbare än de små och medelstora bönorna, så smaka gärna av efter 20 min för säkerhets skull.

Om du lägger bönorna i blöt ikväll så har du dippen fixad imorgon!

Nyfiken på (eller rädd för) att koka egna bönor? Läs här hur man gör!

Böndipp med curry och persilja

Ingredienser

230 g färdigkokta stora vita bönor
2 msk kallpressad olja
1 msk pressad citron
2 rejäla kvistar persilja
0,5 tsk curry
1 st vitlökklyfta, pressad
0,25-0,5 dl vatten
0,75 tsk Trocomare
Svartpeppar

Gör så här

Lägg alla ingredienser i en mixer. Mixa. Klart.

Hoppas det smakar!

/ Åsa

Taggar:     

4 thoughts on “Supergod böndipp!

 • 14 november, 2016 kl. 01:04
  Permalänk

  Fantastiskt gott! 🙂
  Alla jag bjuder på detta säger samma sak.

  Svar
  • 15 november, 2016 kl. 12:06
   Permalänk

   Vad glad jag blir 🙂
   (Och våra gäster säger också samma sak)
   / Åsa

   Svar
 • 14 september, 2018 kl. 12:18
  Permalänk

  Denna böndipp är galet god 🙂

  Svar
  • 14 september, 2018 kl. 13:26
   Permalänk

   Vad glad jag blir 🙂
   Åh! Jag ska göra den ikväll och dippa selleri, morot och gurka. Mums!!

   Svar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *