Äppeljuice, vaniljstång, kanelstång, nejlika... klart!
Äppeljuice, vaniljstång, kanelstång, nejlika… klart!

Ojoj.
December är, som vanligt, alldeles proppfullt av ambitioner men inte riktigt lika välgödslat med tid.

Man får prioritera mellan viktigt, roligt och nödvändigt, och det gäller att lägga bra mat och frisk luftnödvändigt-listan för att det ska bli av…

På min roligt-lista står att testa nya recept, och på min viktigt-lista finns mysa med familjen. Så praktiskt att kunna kombinera dessa med denna smarta, smarriga och alkoholfria äppelglögg!

Vi (eller rättare sagt Tuva) provlagade den i söndags till adventsfikat. Den passade finfint med raw pepparkakor och det utkast till bonus jag jobbade med i söndags. (Ja, jag älskar mitt jobb 😉 )

Receptet hittade jag hos Coop Medmera, och för en gångs skull har jag inte behövt ändra någonting. Bra där, Coop!

Jag använder ofiltrerad äppeljuice så det färdiga resultatet blir lite grumligt. Jag tycker det är fint, men det är förstås en smaksak.

Ingredienser

1 liter äppeljuice (gärna must/råsaft, dvs inte från koncentrat)
0,5 st vaniljstång
2 st kanelstänger
10 st kryddnejlikor

Gör så här

  1. Skär upp vaniljstången och skrapa ur fröna.
  2. Lägg alla ingredienser (även urskrapad vaniljstång) i en kastull. Värm.
  3. Låt stå och dra en stund före servering, och häll gärna upp genom sil till en (uppvärmd) kanna så att du slipper ”badgäster”.

God jul!

/ Åsa

Taggar:     

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *