Läs hela artikeln här!

I torsdags kom senaste numret av M magasin ut, och där är jag med!

”Bli mindre sur med Åsa Jakobssons basiska mat” står det i innehållsförteckningen, och sidorna 116-118 ägnas helt och hållet åt basisk mat. Så himla kul!

Du kan läsa artikeln genom att klicka på bilden här bredvid (6,8 MB) – eller förstås genom att köpa denna eminenta tidning som finns i handeln just nu.

Och alla som läser artikeln får också tillgång till min fina M-bonus, missa inte!

Åh, jag är så nyfiken på att höra vad du tycker! Kommentera gärna här nedanför 🙂

/ Åsa

2 thoughts on “M magasin skriver om basisk mat (och mig, trallala!)

  • 12 december, 2012 kl. 08:13
    Permalänk

    Inspirerande! Grönt te, är inte det basiskt?
    Om man äter bara ekokött/vilt, är det fortfarande 80 – 20 som gäller?

    Svar
    • 12 december, 2012 kl. 10:58
      Permalänk

      Hej Suncana!
      Grönt te innehåller koffein vilket gör det surt. Men – det innehåller också antioxidanter, så om du gillar grönt te kan du absolut dricka det.
      Själv föredrar jag rooibos/rött te, där får jag massor av antioxidanter men inget koffein.

      Ekokött/viltkött är det enda *jag* tycker är OK (läs gärna mer här) – och förutom att det är etiskt försvarbart så har det också bättre fettbalans mm.

      När det gäller balansen så lägg dig på en nivå som känns bekväm och genomförbar!
      Om du börjar på 60-40 så är det helt OK (och bra mycket bättre än de flesta äter). Det som brukar hända är att man succesivt går upp till 70-30 eller 80-20, när man märker hur kroppen påverkas av att få riktigt bra mat 🙂

      / Åsa

      Svar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *